Tiszta Eger

Ön szerint mi lenne a legjobb az egri hajléktalanoknak?

2015. március 03. 19:43 - Tiszta_Eger

Egyre nagyobbak az indulatok azzal tervvel szemben, hogy az önkormányzat Felnémetre költöztetné a hajléktalan szállót. Itt lehet olvasni bővebben is, és itt is, meg itt is. A napokban közreadott hírekből kiemeltünk néhányat:

A pénteki lakossági fórumon nem volt ott Rázsi Botond, Eger egyik alpolgármestere, a városrész önkormányzati képviselője. Az egyik közösségi portálon napokkal ezelőtt jelezte, hogy egyeztetést kezdeményez az ügyben.

Nem szeretnék az ott élők, ha a hajléktalanszálló Felnémetre költözne – ez derült ki a pénteki lakossági fórumon. Többen nehezményezték, hogy a város a megkérdezésük nélkül nyújtott be pályázatot a szálló kialakítására, sokan tartanak attól, hogy romlik majd a közbiztonság, elértéktelenednek az ingatlanok. 

Az egyik kifogás, hogy miért nem Egerben helyezik el a hajléktalanokat (90 fő), hiszen Felnémeten jó, ha két fedélnélküli van, így ez Eger problémája. Aha, így éldegélünk egymás mellett jó polgárként, gyarapodunk, megosztjuk a teendőket, szolidárisak vagyunk, részt vállalunk a közösből. 

Ha szeretné véleményét kifejezni egy kattintással, akkor most megteheti, de várjuk hozzászólásaikat is!

homelessness.jpg

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztaeger.blog.hu/api/trackback/id/tr367238409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szem Füles 2015.03.05. 15:07:26

Az egy értelmű hogy a hajléktalan ellátás megoldásra vár ! Azt is elfogadom hogy a város szabadulna a hajléktalanoktól ! (de ki nem ) A

Szem Füles 2015.03.05. 15:07:30

A felnémeti fórumon elhangzottak nem hőbörgések ,hanem egy félrevezetett közösség véleménye volt!
Megjegyezném IGAZUK VAN ! 61-től Felnémet a várostól kapott fejlesztésként : Pásztorvölgyi iskola
Ravatalozó (adományok)
Gyalog híd

Hát ez elég karcsú ! Mindazon által hogy a felsővárosi hiperszuper üzletek,bevásárló központok
felnémeti területen vannak !
A város életében Felnémet annyi szerepet játszik hogy É felé itt lehet elhagyni Egert !
Az elmúlt évtizedekben kertvárosi jelleget öltött helyiség, a falusias hangulatával egyre több kitelepülőt
vonzott . Nem örült a helyi lakosság hogy egyre több a betelepülő a legnagyobb kisebbséghez tartozó etnikum ! Megjegyzem és ki is mondom a felnémeti cigányok rühellik legjobben az idegen cigányokat !
A helybelieknek volt munkájuk,dolgoztak és gyarapodtak,kevés konfliktus volt a "parasztok " és a cigányok között ! Az idegenek meg "Csak a zöldruhás embert várják " !-és velük van a legtöbb baj !
Na de vissza a hajléktalanokra !
Megoldásra szorul az ügyük de nem mindegy hogy hogyan !
Talán van szociológus a városházán aki megmondja hogy a hajléktalanok élettere a város .
Ott tudnak élni és megélni.Nem valószínű hogy a városközponttól 8-10 km levő hajléktalan szállóra minden reggel és este kigyalogoljanak ! Elhangzott az is hogy a magatehetetlen mozgásképtelen hajléktalanok lennének elhelyezve Felnémeten !
Erre nem megfelelőbb lenne a baktai úti volt pszichiátria női részlege az út baloldalán ?
Az kórháznak lett kialakítva akként is funkcionált ! Mint laikus ezt tartanám megfelelőnek !
Oda még a jövő menő hajléktalanok is be térhetnének ha a zord időjárás beköszönt ! Működhetne krízis szállóként is ! Szerintem ha minden kötél szakad, a megyével meglehetne egyezni, ha másképpen nem egy ingatlan cserével !
Felnémet lakossága nem szeretné ha az eddigi közbiztonság tovább romlana a településen !
Az indulatok nélküli lakosok többsége ilyen és ehhez hasonló gondolatokat fogalmaz meg ha KÉRDEZIK! Ha NEM KÉRDEZIK AKKOR IS ! -legfeljebb hangosabbak az indulatos megjegyzések !
süti beállítások módosítása