Tiszta Eger

Tiszta országot akarunk, nem ilyet!

2015. március 11. 07:38 - Tiszta_Eger

Pillanatfelvétel a hazánkban uralkodó állapotokról.

Az igazságügyi bizottság ülésén a fideszes képviselők leszavazták a NAV-vizsgálóbizottság tárgysorozatba vételét: tárgyalni sem akarnak a zöld dossziéról, az éves szinten ezermilliárdos áfacsalásokról. Szerintük az, hogy Vida Ildikó kivizsgálta saját magát az rendben is van, amúgy sem talált semmit, kész.

Ugyanők tartózkodtak - hetedjére is - az aktanyilvánossági törvényjavaslat tárgysorozatba vételétől: tárgyalni sem akarnak arról, hogy nyilvános legyen az állambiztonsági múlt és alanyi jogon járhassunk utána, valóban eltűnt-e az egykori pártpénztárnok dossziéja, nem akarják tudni, kik azok, akik a régi állambiztonsági információk segítségével lopták szét az országot.

Nem akarnak foglalkozni a múltfeltárási határozati javaslattal sem: tárgyalni sem akarnak arról, hogy a nemzeti emlékezet bizottsága záros időn belül készítse el és tegye közzé a '89 utáni politikai elit régi állambiztonsági profilját, s arról sem, hogy Orbán kezdeményezze Putyinnál a '44-'91 közötti magyar vonatkozású NKVD/KGB-iratok kutathatóságát.

A lusztrációs törvényjavaslat tárgysorozatba vételét is elutasították: szerintük rendben van, hogy egy III/II-es tiszt ma rendészeti államtitkár, Zoltai Gusztáv pedig miniszterelnökségi tanácsadó.

Bátran letartózkodták a politikusok kötelező vagyonosodási vizsgálatáról szóló törvényjavaslat tárgysorozatba vételét is: a fideszesek szerint ne akarjuk megtudni miből tudnak egyesek közpénzből tíz-húsz év alatt olyan mesés vagyonokra szert tenni, amiről a keményen dolgozó emberek ötven év után sem álmodhatnak.

A szőnyeg alá söpört múlt, a tisztázatlan politikusi vagyongyarapodások negyedszázada mérgezik az országot. Ráadásul a köztársasági elnök aláírta a paksi titkosítást kimondó törvényt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztaeger.blog.hu/api/trackback/id/tr117258747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása